1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkoolgratin met tartaar

Bloemkoolgratin met tartaar

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2003

Ingrediënten 4 personen


800 g bloemkool,150 g champignons,3 eetl.geraspte oude kaas,1 eetl.olijfolie,1.5 theel.paprikapoeder,400 g tartaartjes,2 dl tomaten(gezeefd),1.5 ui



Bloemkool-gratin met tartaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

25 minutenVerdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in weinig water en zout in ca. 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de champignonplakjes mee.Voeg de tartaar toe met het paprikapoeder en bak het geheel al omscheppend rul. Roer de gezeefde tomaten erdoor en laat de saus ca. 5 minuten sudderen. Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een lage ovenschaal. Schep de tartaarsaus erover en strooi de geraspte kaas erover. Schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in ca. 4 minuten smelten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top