1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Surinaamse pindasoep met tomtom

Surinaamse pindasoep met tomtom

  • Surinaams, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2003

Ingrediënten 10 personen


200 gr. zoutvlees1 ui3 eetl. olijfolie200 gr. rundergehakt1 potje
Surinaamse pindakaas2 madame Jeanette pepers2 l. runderbouillon (van bouillonblokjes)
150 gr. tauge 10 takjes korianderVoor de tomtoms:2 rijpe bananen



Pittige, goedgevulde pindasoep met banaanballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan met water op.Snijd het zoutvlees in blokjes en ontzout het 15 minuten in
het kokende water.Haal het zoutvlees hierna uit het water en laat het uitlekken.
Snipper de ui en bak het aan in wat arachideolie.Voeg het zoutvlees, het rundergehakt,
tauge en pindakaas toe.Voeg hierna, beetje bij beetje, de bouillon toe totdat alles
opgenomen is.Voeg de twee hele Madame Jeanettes toe en laat ongeveer 30 minuten trekken.
Hak op het laatst de koriander erdoor.

Bereidingswijze

De Tomtom:Kook de banaan (met schil!) in 20 minuten in ruim water gaar.Haal
de bananen uit het water, verwijder de schil en prak ze fijn met een vork.Draai er
balletjes van (maak hiervoor je handen eerst nat met water).

Serveertip

Leg de bananenballetjes op een diep bord en schenk de pindasoep erover.Njang Sweetie!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top