1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. alcoholvrije kruidenwijn

alcoholvrije kruidenwijn

Door: rioxiann

  • Amerikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2003

Ingrediënten


- 1 fles goedkope wijn
- 10 eetlepels honing
- 5 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 2 jeneverbessen
- 0.5 eierdop rum
- 1 eierdop poedersuiker


Verder heb je nodig


- 1 oude wijnfles met schroefdop of bottelfles
- 1 ruime pan
- pollepel
- trechter
- keukenzeef
- lepel
- theelepel
- eierdopje


Voor 1 liter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de pan op de kleinste pit van het fornuis. Giet het flesje wijn leeg in de pan. Doe ervolgends de rum erbij. Roer het met de pollepel door tot het kookt (er komen dan bellen en bubbels op de wijn). Zet dan het gas op de laagste stand. Voeg 1 lepel honing toe aan de wijn. Wacht tot de honing is opgelost. Spoel de honinglepel goed af voordat je hem weer in de honingpot doet. Herhaal dit negen maal. Je hebt dan dus 10 lepels honing toegevoegd. Voeg nu de jeneverbessen, de tijm en de basilicum toe. Roer het geheel 5 a 10 minuten door. Als het goed is, is de kleur nu lichtbruin. Voeg de poedersuiker toe en roer tot de suiker goed is opgelost. Zet de trechter op de lege wijnfles. Zet daarobven op de keukenzeef. Giet of schep voorzichtig de wijn in de zeef, niet te veel tegelijk. Houd de zeef een beetje schuin zodat al het vocht in de trechter terecht komt. Wacht tot er alleen nog maar drab in de zeef zit, en giet dan weer een beetje wijn uit de pan in de zeef. Ga zo door tot alles in de fles zit. Doe de dop op de fles en zet hem 24 uur in de koelkast. Giet daarn de wijn in een kan, en zet de trechter met de zeef weer op de fles. Zeef de wijn nogmaals. Doe de dop weer op de fles. De wijn is nu klaar voor gebruik.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top