Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoenbrood

Pompoenbrood

Door: rioxiann

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2003

Ingrediënten


2 kopjes pompoenvlees uit blik of gekookt
1 kopje gesmolten boter of margarine, licht gezouten
3/4 kop water
2 theelepels bakpoeder
1 kopje rozijnen
4 eieren
3 2/3 kopjes meel
2 1/4 kopjes suiker
1 1/2 theelepel zout
1 theelep nootmuskaat
2 theelepels kaneel
1 kop fijngehakte walnoten



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de pompoen, de boter, het water en de eieren goed dooreen. Voeg bloem, suiker, zout, nootmuskaat en bakpoeder toe. Meng dit ook weer goed door elkaar en voeg nu ook de rozijnen en de noten toe. Vorm hiervan een brood in een ingevette en met bloem bestoven vorm of vormen.
Bak het geheel een uur op 175 graden Celsius, tot de bovenkant goudbruin is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top