Hazelnoot-appelbrood
- Brood
- > 120 min.
Ik heb vers geraapte hazelnoten gebruikt in dit recept, maar met gepelde uit de winkel gaat het natuurlijk ook.
Ingrediënten
1 pak mix voor bruinbrood (Koopmans)100 gram gepelde hazelnoten
30 gram gedroogde appeltjes
25 gram boter
300 ml water (plus een scheutje)
Benodigdheden
BroodbakmachineVoorbereiding
De hazelnoten pellen.
Helft van de hazelnoten malen met een kaasmolentje, in de keukenmachine of in de koffiemolen. Rest grof hakken of heel laten.
De gedroogde appeltjes in piepkleine stukjes snijden.
Bereidingswijze
De 300 ml water in de broodbakvorm doen. Broodmix en de gemalen hazelnoten luchtig door elkaar mengen en erbij doen. Boter er bovenop.
De bbm instellen op normaal (op mijn bbm programma 1) - 900 gram (1,5 lb) - korst medium.
Appeltjes en (gehakte) hazelnoten door elkaar husselen en deze toevoegen aan de deegmassa als het piepsignaal gaat.
Ik heb er een heel klein scheutje water bij gedaan, omdat de massa iets groter wordt door de hazelnoten en omdat de gedroogde appeltjes vocht absorberen. Ik heb geen extra gist toegevoegd. Het resultaat is verrukkelijk geworden!
Serveertip
Lekker met gezouten roomboter (en verder niks) erop.