Hazelnoot-appelbrood

  • Brood
  • > 120 min.

Ik heb vers geraapte hazelnoten gebruikt in dit recept, maar met gepelde uit de winkel gaat het natuurlijk ook.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak mix voor bruinbrood (Koopmans)

100 gram gepelde hazelnoten

30 gram gedroogde appeltjes

25 gram boter

300 ml water (plus een scheutje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodbakmachine

Voorbereiding

De hazelnoten pellen.
Helft van de hazelnoten malen met een kaasmolentje, in de keukenmachine of in de koffiemolen. Rest grof hakken of heel laten.
De gedroogde appeltjes in piepkleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

De 300 ml water in de broodbakvorm doen. Broodmix en de gemalen hazelnoten luchtig door elkaar mengen en erbij doen. Boter er bovenop.
De bbm instellen op normaal (op mijn bbm programma 1) - 900 gram (1,5 lb) - korst medium.
Appeltjes en (gehakte) hazelnoten door elkaar husselen en deze toevoegen aan de deegmassa als het piepsignaal gaat.

Ik heb er een heel klein scheutje water bij gedaan, omdat de massa iets groter wordt door de hazelnoten en omdat de gedroogde appeltjes vocht absorberen. Ik heb geen extra gist toegevoegd. Het resultaat is verrukkelijk geworden!

Serveertip

Lekker met gezouten roomboter (en verder niks) erop.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zolderkamertje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten