Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Edammer kaas met rode korst (na het nagerecht)

Edammer kaas met rode korst (na het nagerecht)

Door: marianneoud

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kleine jong of jong belegen Edammer kaasje ca. 2 kilo. ca. 3 dl rode port (ruby)



Uitstekend bij een diner met vooraf Wild!! De Edammerkaasbolletjes smaken het beste wanneer ze tenminste 24 uur in de port hebben gelegen. Kies er ruby port voor want juist daarmee wordt het smakelijk resultaat behaald.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd aan de bovenzijde van het kaasje een dikke plak af (ca, 1 ? cm) Snijd aan de onderzijde een dunne plak van de korst af waardoor de kaas na het vullen rechtop kan blijven staan. Steek met behulp van een aardappelboordje zoveel mogelijk bolletjes uit de kaas. Hol de kaas hierna verder uit. Leg de kaasbolletjes in een kom en schenk er zo veel port bij de ze royaal onder liggen. Dek de kom af met plastic en plaats hem op een koele plek (bijvoorbeeld in de groentelade van de koelkast). Laat de kom er tenminste 24 uur in staan. Schep de bolletjes vlak voor het opdienen in het uitgeholde kaasje Leg het kapje er schuin op. Verdeel de bolletjes aan tafel over de bordjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top