1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Potatis och Matjessilterrin med Brynt Smor

Potatis och Matjessilterrin med Brynt Smor

  • Scandinavisch, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-10-2003

Ingrediënten 40 personen


1 kg Nieuwe AardappelenWit Brood zonder korst2 liter Creme Fraiche0,5-1 kg Haring15 bladen GelatineBieslookRode UiBoter


Verder heb je nodig


Terrinevorm


Een recept voor een Zweeds buffet. Ook perfect voor de Zweedse midzomer picnic.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen. Hak de ui en bieslook fijn. Snij de haring in stukken.

Bereidingswijze

Mix creme fraiche med 2/3 van de haring. Meng hierdoor de bieslook. Bedek de bodem van de vorm med brood. Snij aardappelen in plakken en verdeel hierover samen med de rest van de haring. Smelt de gelatine en meng zo'n 3 dl hiervan samen met het haring/creme fraiche mengsel. Roer goed door en meng dan de rest van de gelatine erdoor. Verdeel dit over de ingredienten in de vorm en zet in de koelkast tot het mengsel stijf is.

Serveertip

Snijd in plakken en daarna in vierkanten van 5x5 cm. Leg op een groot bord en garneer met gehakte rode ui en bieslook. Smelt boter in een pan en serveer apart.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top