1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Kroketki

Kroketki

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Ingrediënten


1 ei, bloem, water en melk (half om half), zout, gemalen vlees (voor de zoete gebruik je i.p.v. zout suiker en i.p.v. vlees iets zoets) en parneermeel


Verder heb je nodig


Gerde, koekepan en eventueel de oven om het warm te houden. Dit kan ook goed opgewarmd worden in de micro.


Een hartig gevulde pannekoek die geparneerd is. Kan ook zoet gevuld worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van het ei, water/melk en bloem een pannekoeken beslag. Voeg vervolgens het zout of de suiker toe. Voeg aan het gemalen vlees wat parneermeel toe en meng dit doorelkaar.

Bereidingswijze

Bak van het beslag verschillende pannekoeken. houdt wel wat beslag over.
Leg in het midden van de pannekoek wat vlees en vouw vervolgens de zijkanten naar het midden. Je hebt nu een rechthoek voor je liggen. Je rolt de lap nu op zodat het ongeveer de vorm van een kroket krijgt. de kroketki rol je on de overgebleven beslag en de parneermeel. Je bakt ze gouidbruin in een koekepan.

Serveertip

Met barszcz. of gewoon zo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajkleij


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajkleij
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top