Barszcz

  • Pools, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Soep van rode bieten die je bij de maaltijd eet. Is erg lekker bij kroketki. Je kan deze soep ook als voorgerecht serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 liter kippebouillon, 3 a 4 grote verse rode bieten, 1 knoflook teentje, een flinke snuf peper, zout, een beetje suiker. een beetje citroensap of azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot

Voorbereiding

Kippebouillon maken en de rode bieten schillen en wassen

Bereidingswijze

De rodebieten in de kippebouillon zachtjes laten koken met de uitgeperste knoflook, een beetje suiker, zout en de peper. dit laat je ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Als de bietjes kan de pan van het vuur. Je haalt de bietjes eruit en voeg een beetje citroensap of azijn toe. Met citroensap krijg je een fijnere smaak.

Serveertip

Bij kroketki als bijgerecht maar kan als voorgerecht bij alles.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten