1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Barszcz

Barszcz

  • Pools, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Ingrediënten 4 personen


2 liter kippebouillon, 3 a 4 grote verse rode bieten, 1 knoflook teentje, een flinke snuf peper, zout, een beetje suiker. een beetje citroensap of azijn


Verder heb je nodig


Kookpot


Soep van rode bieten die je bij de maaltijd eet. Is erg lekker bij kroketki. Je kan deze soep ook als voorgerecht serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippebouillon maken en de rode bieten schillen en wassen

Bereidingswijze

De rodebieten in de kippebouillon zachtjes laten koken met de uitgeperste knoflook, een beetje suiker, zout en de peper. dit laat je ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Als de bietjes kan de pan van het vuur. Je haalt de bietjes eruit en voeg een beetje citroensap of azijn toe. Met citroensap krijg je een fijnere smaak.

Serveertip

Bij kroketki als bijgerecht maar kan als voorgerecht bij alles.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajkleij


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajkleij
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top