1. Home
  2. Recepten
  3. Kwartels met truffelpate

Kwartels met truffelpate

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Ingrediënten


4 kwartels - 1 pot vleesfond (380 ml)-1 dl Madera-2 el cognac

40 gr boter -zout-peper-boter-5 gr truffels



Bron; 1 nul minder is beter!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat in een hoge pan de fond, de madera en de cognac tot 2 dl. inkoken en bewaar dit tot het gebruik in de koelkast.

Verwarm 4 borden voor.

Bereidingswijze

Bestrooi de kwarteltjes met zout en peper. Verhit in een pan 20 gr. boter en bak de kwarteltjes, onder af en toe keren, in 15 - 20 min. lichtbruin en gaar. Snijd de truffelpate intussen in dunne reepjes en de rest van de boter in blokjes.



Breng de saus opnieuw aan de kook, klop er van het vuur af met een staafmixer of garde de boter door en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Schep de saus op de warme borden, leg de kwarteltjes in het midden en garneer met de reepjes truffelpate.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eljot80


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eljot80
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top