Kip met tomaat en ui

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Dit is een fris gerecht dat goed past bij rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 500 gram kipfilet,
  • 1 kilo uien,
  • 1 kilo tomaten (liefst trostomaten),
  • 1-3 spaanse pepers,
  • 2 teentjes knoflook,
  • zout,
  • suiker,
  • azijn, gemberpoeder,
  • olie.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de kipfilet in blokjes doe er zout, peper en gemberpoeder op. Snijd de uien in halve ringen, snijd de tomaten in partjes en ontdoe ze van de pitjes. Pers de knoflooktenen, ontpit de spaanse peper(s)als je niet van scherp houdt.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de kip toe en laat deze even aanbakken. Doe de uien (veel!)en knoflook erbij en laat het weer enige tijd bakken. Doe dan de tomaten erin en meng het geheel goed. Voeg azijn en suiker toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen. Proef het gerecht en voeg evt. zout, suiker of azijn toe.

    Serveertip

    Serveer met rijst.

    Laatste reacties

    keistadje avatar
    keistadje 27-06-2015

    jammer dat er niet bij staat hoeveel cc azijn je nodig hebt bij dit recept.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten