1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kip met tomaat en ui

Kip met tomaat en ui

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2003

Ingrediënten 6 personen


500 gram kipfilet,
1 kilo uien,
1 kilo tomaten (liefst trostomaten),
1-3 spaanse pepers,
2 teentjes knoflook,
zout,
suiker,
azijn, gemberpoeder,
olie.



Dit is een fris gerecht dat goed past bij rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes doe er zout, peper en gemberpoeder op. Snijd de uien in halve ringen, snijd de tomaten in partjes en ontdoe ze van de pitjes. Pers de knoflooktenen, ontpit de spaanse peper(s)als je niet van scherp houdt.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de kip toe en laat deze even aanbakken. Doe de uien (veel!)en knoflook erbij en laat het weer enige tijd bakken. Doe dan de tomaten erin en meng het geheel goed. Voeg azijn en suiker toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen. Proef het gerecht en voeg evt. zout, suiker of azijn toe.

Serveertip

Serveer met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eatanasale


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eatanasale
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top