wellustige wortelpuree

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-2003

Lekker zoet bijgerecht uit het kookboek 'recepten voor de liefde'. Past goed bij wild of gestoofd rundvlees en gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram worteltjes, 2 groene appels, 1 ui, 0,5 kippenbouillonblokje, kerrie, 25 gram boter, 100 ml creme fraiche, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

worteltjes schrappen en koken tot ze zacht zijn (10-15 minuten). Ondertussen appels schillen en in blokjes snijden en ui snipperen.

Bereidingswijze

Ui en appel samen 5 minuten zacht bakken in de boter, bouillontablet erboven verkruimelen, scheutje water en kerrie naar smaak toevoegen. Afgedekt enkele minuten zachtjes koken. Worteltjes en creme fraiche toevoegen en het geheel met de staafmixer pureren. Peper en zout naar smaak.

Serveertip

Smaakt door de combinatie van zoet en hartig heerlijk bij wild of gestoofd rundvlees (bijv. hache) en gekookte aardappels. Extra boter is nog lekkerder, maar hoeft natuurlijk niet. Dit bijgerecht is goed van tevoren te bereiden en eventueel in te vriezen. Opwarmen op een zacht pitje of in de magnetron.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

luttepetut avatar
luttepetut 12-09-2004

Dit is leuk! Neem het mee en ga het zeker proberen.Verrassend!Dank je ,Lut.

chakka avatar
chakka 03-10-2003

super! Dit hebben we dus op onze trouwdag gegeten in Gent! Bedankt voor het recept, we vonden het heerlijk en gaan het zeker een keer zelf maken. thanks Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten