Confit van rode kool

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2003

Lekker bij struisvogelfilets of eendenborst!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 rode kool
-4 sjalotten
-4 plakken gerookt spek
-2 el olijfolie
-2 el suiker
-takje tijm en 1 laurierblad
-3 el rode wijn azijn
-peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de rode kool in fijne reepjes en spoel ze
-snipper sjalot fijn en snij het spek in reepjes

Bereidingswijze

-bak het spek in de olijfolie en voeg de sjalotsnippers erbij
-voeg dan rode kool, tijm, laurier, suiker erbij en deksel op de pan en 30 min zacht koken en af en toe omroeren
-breng op smaak met azijn, peper en zout en laat nog 10 min stoven

Serveertip

warm serveren

Laatste reacties

louisewolbert avatar
louisewolbert 03-10-2003

:-)) Wederom uit het lauwe Utrecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten