1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Baskische Kip

Baskische Kip

Door: henrilevison

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2003

Ingrediënten 4 personen


~400/500 gr kipfilet (4 mooie filets)
~Peper en zout
~4 Tomaten
~50 gr. champignons
~1 dikke plak ham (a 100 gr)
~olijfolie
~1 rode peper
~1 teentje knofloo
~2 dl witte wijn
~2 el fijngehakte peterselie
(2 tl maizena)


Verder heb je nodig


Diepe braadpan


Weer iets heel lekkers ! Een kipgerecht uit het grensgebied tussen Spanje en Frankrijk, dat heerlijk smaakt in de nazomer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de kipfilet in een paar stukken, doe deze in een kom en bestrooi ze vervolgens met zout en peper. De tomaten , paprika's en champignans schoonmaken en in stukjes snijden. De ham in blojes (?cm/?cm) snijden.

Bereidingswijze

In een braadpan de kip op hoog vuur rondom bruin bakken. De aprika's, de tomaten en de champignons toevoegen en enkele min. zachtjes meefruiten. De ham en de hele spaanse peper toevoegen. De knoflook pellen en uitpersen boven de pan. De wijn in de pan schenken en de pan met de deksel erop 25 min op een zacht vuur laten stoven.. De spaanse peper verwijderen en de saus op smaak brengen met wat zout. De kip met de peterselie bestrooien en serveren in de pan.

Serveertip

Smaakt goed met rijst (meng er eens wat basilicum en pesto door)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top