1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. zongedroogde tomaten

zongedroogde tomaten

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2003

Ingrediënten


8 kleine tomaten-
liefst de Italiaanse deze zijn zoeter-
olijfolie-knoflook -
Basilicum (gedroogd)-
peper-
zout-
eventueel kruidenmix-
Je kunt er ook wat suiker op strooien, voor de zoetigheid.



Lekkerder dan klaargekochte gedroogde tomaatjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in 4 stukken delen (pitjes en vel niet verwijderen). Verhit de olijfolie en smoor de knoflook enkele seconden, pas op dat het niet verbrandt dan wordt het bitter. Zet het vuur uit en voeg de tomaten toe, ze mogen niet te zacht worden. Schep de tomaten op een braadblik, en besprenkel ze met olijfolie, bestrooien basilicum peper en zout. (eventueel wat suiker) Droog de tomaten circa 2 uur in een oven van 80 graden. De tomaten mogen niet uitgedroogd worden. Als de tomaten klaar zijn laten afkoelen en de olie toevoegen. Eventueel de olie meer smaak geven met kruidenmix voor tomaten. De tomaatjes enkele uurtjes laten koelen.
Overgebleven olie kunt u voor een later dressing gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topkeuken


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top