1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Vlaamse kabeljauw met Witbier

Vlaamse kabeljauw met Witbier

Door: topkeuken

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2003

Ingrediënten 6 personen


3 dl Stella Artois of Hoegaarden Wit-
6 dikke moten kabeljauw -
6 fijngehakte sjalotten -
Half bosje fijn gehakte petereselie -
150 g boter-
Bieslook -
Tijm -
Laurier-
Citroen -
Zout, peper -



Lekkere Vlaamse visschotel uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De moten kabeljauw licht zouten en peperen en op een laag gehakte sjalot en peterselie in een stevig beboterde vuurvaste schaal leggen.
Op elke moot een takje tijm, een half blad laurier, wat bieslook en een schijfje van een gescilde citroen.
Schenk er nu zoveel bier over tot alles net onder staat en laat in een voorverwarmde oven (220?C) gedurende 15 minuten smoren.

Hou de moten warm en kook het smoorvocht in tot de helft. Er de resterende boter in klontjes onderkloppen en de saus over de moten sprenkelen.

Bestrooi nog met vers gehakte peterselie. Er horen vastkokende aardappelen bij.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en beetgare worteltjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top