Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zalm
  5. Mosterdsoep met zalm

Mosterdsoep met zalm

Door: paula_bijl

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2003

Ingrediënten 4 personen


2 blokjes Tuinkruidenbouillon.
2 sjalotjes 2 eetl. boter 2 eetl bloem 3 eetl. grove mosterd 1 eetl. franse mosterd 150 gr. verse of diepvries zalmfilet zout en peper 125 ml. creme fraiche 3 bosuitjes.


Verder heb je nodig


Pan

Mosterdsoep met zalm
Mosterdsoep met zalm

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles klaar zetten.

Bereidingswijze

Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water en laat afkoelen.
Pel en snipperde sjalotjes.
Verhit de boter en bak de sjalotjes op een matig vuur glazig.
Voeg de bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur in ca. 3 min. gaar worden.
Voeg de bouillon al roerend toe aan het bloemmengsel en breng het aan de kook.
Roer de mosterd erdoor en laat de soep ca. 5 min. zachtjes koken.
Snij de zalm in reepjes en voeg deze toe aan de soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de creme fraiche los met een beetje hete soep en voeg deze toe.
Was de bosuitjes, snij ze in schuine ringen en garneer de soep ermee.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top