cranberrysap

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram cranberries verwarmen met 0,5 liter water en een kruidnagel 10 minuten zachtjes laten koken. De brij daarna in een vruchtenpers of sapcentrifuge bewerken of door een zeef of doek uitpersen. Het sap nog ongeveer 4 minuten laten koken, (zonder toevoeging van suiker) en zo warm mogelijk in flessen gieten. Het ongesuikerde sap kan onbeperkte tijd worden bewaard, wanneer de flessen luchtdicht zijn afgesloten. Vgebruik kan suiker naar smaak aan het sap worden toegevoegd en kan het eventueel worden verdund.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1679,31 kcal
Koolhydraten 388,52 g
Eiwitten 2,56 g
Vetten 7,20 g
Benodigdheden

vruchtenpers

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

billmilton avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten