1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Luilakbollen

Luilakbollen

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2003

Ingrediënten 4 personen




200 gram bloem
100 gram roggemeel
2 dl lauw water
10 gram verse gist
zout
krenten en rozijnen (samen 150 gram)
1 theelepel kaneel
1 ei



Een broodje dat op 'luilak', de zaterdag voor Pinksteren, in Noord-Holland wordt gegeten. Warm met stroop. De vroege ochtend van die zaterdag wordt verstoord door belletje-trekkende en lawaai-makende jeugd. Maar die dag mag het.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een brooddeeg kneden en laten rijzen. Daarna krenten en rozijnen erdoor kneden evenals de kaneel en opnieuw laten rijzen. Het deeg in 25 bolletjes verdelen, op de ingevette bakplaat leggen, platdrukken en met de schaar aan de zijkant 4 inkepingen maken. De broodjes met ei bestrijken en in een zeer hete oven in 15 minuten gaar bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top