1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tortellini
  6. tortellini met spinazie-roomsaus

tortellini met spinazie-roomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2003

Ingrediënten 6 personen


2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 500 gr. verse spinazie, gewassen, 2 eetl. olijfolie, 1 rode ui, fijngesipperd, 4 dl. slagroom, 1/2 kippenboillonblokje, 1 dl. versgeraspte parmezaanse kaas (ong. 100 gr.)zout en peper, 500 gr. tortellini (gevuld met kaas of ham).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de pan. Bak de knoflook en de spinazie tot de spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en laat deze afkoelen. Verwarm nieuwe olie in de pan. Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de slagroom toe. Voeg het bouillonblokje toe. goed doorroeren. Hak de spinazie fijn en voeg deze aan de saus toe. Roer de parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook de tortellini en giet de pasta af. Meng de tortellini en de saus in een grote schaal door elkaar. serveer de pasta met versgeraspte parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top