duitse zuurkool
- Duits, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Deze zuurkool maakte mijn schoonmoeder na een vakantie in duitsland.Zij heeft het recept van haar gastvrouw en ik weer van haar!
Ingrediënten 4 personen
De zuurkool die je zelf het lekkerst vind.Gerookte spekjes /en 2 gesnipperde uien /een restje witte wijn /een beetje olie/Benodigdheden
wok /spatel
Bereidingswijze
Beetje olie in de wok /spekje uitbakken /
uien meefruiten /dan uitgelekte zuurkool even meebakken /het uitlek-water van de zuurkool weer toevoegen met een kopje wijn.
Dan laat je de zuurkool op een heel laag pitje een paar uurtjes stoven.
Voeg ev wat water toe indien nodig!
Serveertip
Deze zuurkool serveer ik met een zachte romige aardappel-puree en met de verse worst van de AH .Eerst bakken /vet weggooien(wordt je alleen maar dik van!)zakje jus met wat water in de pan(geen boter toevoegen)en de worst nagaren!
Lekker met een glaasje witte wijn!