duitse zuurkool

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deze zuurkool maakte mijn schoonmoeder na een vakantie in duitsland.Zij heeft het recept van haar gastvrouw en ik weer van haar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De zuurkool die je zelf het lekkerst vind.Gerookte spekjes /en 2 gesnipperde uien /een restje witte wijn /een beetje olie/
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wok /spatel

Bereidingswijze

Beetje olie in de wok /spekje uitbakken /
uien meefruiten /dan uitgelekte zuurkool even meebakken /het uitlek-water van de zuurkool weer toevoegen met een kopje wijn.
Dan laat je de zuurkool op een heel laag pitje een paar uurtjes stoven.
Voeg ev wat water toe indien nodig!

Serveertip

Deze zuurkool serveer ik met een zachte romige aardappel-puree en met de verse worst van de AH .Eerst bakken /vet weggooien(wordt je alleen maar dik van!)zakje jus met wat water in de pan(geen boter toevoegen)en de worst nagaren!

Lekker met een glaasje witte wijn!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tinex avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten