Hete en zure soep

  • Soep
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4-6 gedroogde chinese paddestoelen geweekt
115 gr varkens of kippenvlees
1 blok tofoe (sojakaas)
50 gr bamboescheuten in plakjes uitgelekt
6 dl basisbouillon
1 el schines rijstwijn of droge sherry
1 el lichte sojasaus
1 el rijstazijn
halve theelepel versgemalen witte peper
1 el maizenapapje , zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

pers het overtollige vocht uit de paddestoelen en verwijder de harde steeltjes. snijd paddestoelen, vlees tofoe en de bamboescheuten fijn. breng de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden ingredienten toe breng opnieuw aan de kook, laat nog een minuut pruttelen. voeg naar smaak zout en peper toe roer het maizenapapje door de soep tot deze dikker wordt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten