Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

    Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

    Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool - 300 gram gehakt - 1 eetl. zonnebloemolie - 1 prei - 1/2 eetl. mosterd - 2 eetl. zure room - peper - zout - 1/2 theel. oregano - geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 336,61 kcal
Koolhydraten 6,98 g
Eiwitten 26,44 g
Vetten 21,53 g
Benodigdheden

Ovenschaal

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Snij de prei in kleine stukjes.

Verhit de olie en bak het gehakt rul. Voeg de prei hieraan toe en bak deze even mee. Voeg de mosterd, zure room en oregano toe en maak op smaak met peper en zout. Laat de bloemkool goed uitlekken en doe deze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus hierover en bestrooi alles met de geraspte kaas. Nog even onder een hete grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelschijfjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten