Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader!
Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool - 300 gram gehakt - 1 eetl. zonnebloemolie - 1 prei - 1/2 eetl. mosterd - 2 eetl. zure room - peper - zout - 1/2 theel. oregano - geraspte belegen kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 336,61 kcal |
Koolhydraten | 6,98 g |
Eiwitten | 26,44 g |
Vetten | 21,53 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Snij de prei in kleine stukjes.
Verhit de olie en bak het gehakt rul. Voeg de prei hieraan toe en bak deze even mee. Voeg de mosterd, zure room en oregano toe en maak op smaak met peper en zout. Laat de bloemkool goed uitlekken en doe deze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus hierover en bestrooi alles met de geraspte kaas. Nog even onder een hete grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelschijfjes.