1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Wafels

Wafels

Door: kwartaal

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-09-2003

Ingrediënten8 g verse gist of half pakje gedroogde gistkorrels
6 dl lauw water
200 g bloem, 3dl melk, meer indien nodig
2 eieren
5 g zout
25 g suiker
60 g boter, gesmolten
1 zakje vanillesuiker of 1 theel. rum (niet noodzakelijk)
bruine of witte basterdsuiker voor het opdienen


In het Noorden van Frankrijk zijn wafels een gekend dessert. Ze worden gewoonlijk bedekt met suiker of slagroom, en hebben niet altijd de traditionele rechthoekige vorm. Je ziet ze vaak in hartvorm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de gist in een kleine kom in lauw water, roer en laat het mengsel 5 minuten staan. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en daar doe je het gistmengsel (2/3 van de melk, de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en vanille) in.
Meng de ingredienten in het kuiltje en voeg geleidelijk een beetje bloem erbij tot het mengsel verdikt, niet kloppen anders worden de wafels taai. Dek alles af en laat het anderhalf tot twee uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Verhit het wafelijzer en bestrijk het met wat olie. Roer de rest van de melk erbij, voeg eventueel nog meer melk toe om het dik vloeibaar te maken. Giet al het mengsel in een maatbeker met een tuit.Giet zoveel mengsel in het wafelijzer tot alle gaten zijn gevuld. Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels 4-5 minuten aan elke kant boven een tamelijk hoog vuur. Maak het ijzer voorzichtig open, als het moeilijk gaat, moet u het ijzer nog 30 seconden boven het vuur houden en het daarna opnieuw proberen. Voor je een nieuwe wafel wilt bakken moet je het wafelijzer terug bestrijken met olie. Bestrooi de wafels met suiker en presenteer de wafels zo snel mogelijk.Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top