Lamskotelet met uiencompote
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 personen
3 rode uien, 100 g boter, 2 el lichtbruine basterdsuiker, 4 el balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, versgemalen peper, 50 ml rode wijnBenodigdheden
aluminiumfolie
Voorbereiding
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Verhit een beetje boter in een pan, bak de uien ca 5 min. en voeg 2 el water, de basterdsuiker en de balsamico-azijn toe. Laat het uimengsel op een zeer laag vuur ca 10 min. stoven.
Was de rozemarijn en hak de naaldjes van de rozemarijn fijn.
Was de tijm en pluk de blaadjes.
Bereidingswijze
Meng de kruiden met zout en peper.
Besmeer de koteletten met het kruidenmengsel.
Verhit ca 25 g roomboter, snij de rest van de boter in blokjes en leg ze in de koelkast.
Bak de koteletten aan beide kanten in de boter rose. Haal het vlees uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Roer de wijn door het bakvet en laat deze inkoken.
Zeef de saus en klop de blokjes boter erdoor, zodat deze dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Serveertip
Serveer de koteletten met de saus en de uiencompote. Lekker met verse boontjes en rijst.