Stoofpot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-09-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 braadlappen, zout, versgemalen peper, bloem voor bestrooien, 3 sjalotjes, 3 blaadjes laurier, 200 ml rode wijn, 2 goudrenetten, 2 sinaasappels, 2 el appelstroop, 3 el boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan met dikke bodem

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.


Smelt de boter, totdat deze goudbruin begint te kleuren en bak hierin het vlees aan beide kanten aan.


Pel en snipper de sjalotjes, voeg ze samen met de laurier toe aan het vlees.


verwarm de wijn en voeg deze toe en laat het vlees ca 1,5 uur op een laag vuur stoven.

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in partjes.


Was de sinaasappels en rasp van 1 sinaasappel de schil.


Snij met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Snij het vruchtvlees in halve plakken.


Voeg de appel, sinaasappel, sinaasappelrasp en de appelstroop toe aan het vlees. Laat het ca 10 min. stoven en voeg een klein beetje warm water toe.


Verwijder de laurier en serveer het vlees.

Serveertip

Lekker met koolraap.

Laatste reacties

amykruf avatar
amykruf 02-05-2010

we gaan hem vanavond eten, hij lijkt me erg lekker neem hem mee.

pamellen avatar
pamellen 02-10-2003

Echt een nazomers gerecht ik neem hem mee want deze lijkt mij heel erg lekker. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten