Mexicaanse kip-paprikasalade

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Mexicaanse kip-paprikasalade

    Mexicaanse kip-paprikasalade

    Mexicaanse kip-paprikasalade

Een lichte maaltijd voor warme zomerdagen.

Deel dit recept

Ingrediënten
*Kipfilet in reepjes *150 ml mayonaise *150 ml yoghurt *1 thl chilipoeder *1 thl paprikapoeder *snufje cayennepeper *1thl tomatenpuree *1/2 kleine ui gepureerd *1 groene paprika in reepjes *1 rode paprika in reepjes *blikje maiskorrels *rijst naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote kom om de saus te maken.

Voorbereiding

Kook de kipfilet,als hij gaar is in reepjes snijden.
Meng in een kom de mayonaise,yoghurt,kruiden,tomaten en uienpuree door elkaar en laat het mengsel even staan om in te trekken.
Je kan de paprika beetgaar koken maar is niet nodig....net wat je wilt.
Kook je rijst.

Bereidingswijze

Voeg de paprika en mais toe aan het mengsel dat je al eerder gemaakt hebt!Roer het geheel goed door.Voeg ook de kip toe.
Schep lekker veel rijst op je bord en schep het kipmengsel hierover.
Je kan ipv yoghurt ook griekse yoghurt gebruiken,is wat romiger!En natuurlijk kan je groene pepers toevoegen voor meer pit!!

Serveertip

Je kan het kipmengsel zowel warm als koud eten...ik vind koud lekker en makkelijk.Kan ik het bijv 's morgens al klaar maken,hoef ik alleen nog maar de rijst te koken.
Eet het met een frisse salade met kruidenolie.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soepmuts avatar

Doorsturen

Home Recepten