Mexicaanse kip-paprikasalade
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lichte maaltijd voor warme zomerdagen.
Ingrediënten
*Kipfilet in reepjes *150 ml mayonaise *150 ml yoghurt *1 thl chilipoeder *1 thl paprikapoeder *snufje cayennepeper *1thl tomatenpuree *1/2 kleine ui gepureerd *1 groene paprika in reepjes *1 rode paprika in reepjes *blikje maiskorrels *rijst naar keuzeBenodigdheden
Een grote kom om de saus te maken.Voorbereiding
Kook de kipfilet,als hij gaar is in reepjes snijden.
Meng in een kom de mayonaise,yoghurt,kruiden,tomaten en uienpuree door elkaar en laat het mengsel even staan om in te trekken.
Je kan de paprika beetgaar koken maar is niet nodig....net wat je wilt.
Kook je rijst.
Bereidingswijze
Voeg de paprika en mais toe aan het mengsel dat je al eerder gemaakt hebt!Roer het geheel goed door.Voeg ook de kip toe.
Schep lekker veel rijst op je bord en schep het kipmengsel hierover.
Je kan ipv yoghurt ook griekse yoghurt gebruiken,is wat romiger!En natuurlijk kan je groene pepers toevoegen voor meer pit!!
Serveertip
Je kan het kipmengsel zowel warm als koud eten...ik vind koud lekker en makkelijk.Kan ik het bijv 's morgens al klaar maken,hoef ik alleen nog maar de rijst te koken.
Eet het met een frisse salade met kruidenolie.