Kanelbullar

  • Kinderkeuken, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2003
  • Kanelbullar

    Kanelbullar

    Kanelbullar

opgerolde zweedse broodjes met een boter-kaneelvulling. 4 oktober: Nationale Kanelbullardag in Zweden!

Er zijn heerlijke (ook hartige) variaties te bedenken op kanelbullar. Kijk hiervoor op recepten.weebly.com onder `bakwerk`.

Deel dit recept

Ingrediënten
deeg:
540 gr bloem van goede kwaliteit
100 gr suiker
o,5 tl zout
0,5 tl kardemom
60 gr gesmolten boter
1 pakje verse of 1 zakje droge gist
3 dl lauwe melk

voor de vulling:
? 50 gr gesmolten boter
suiker naar smaak
kaneel naar smaak

afwerking:
geklopt ei
witte greinsuiker (grove korrels)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3655,23 kcal
Koolhydraten 544,65 g
Eiwitten 105,15 g
Vetten 112,51 g
Benodigdheden
kwastje, bakpapier, mixer met deeghaken, beslagkom, deegroller.

Voorbereiding

Deeg maken door alle ingredienten paar minuten te mixen met deeghaken. Theedoek over beslagkom, halfuurtje laten rijzen op tochtvrije plaats.

Bereidingswijze

Deeg in 2 stukken verdelen. Op bestoven aanrecht helft van het deeg uitrollen tot plak van ? 1 cm dik. Bestrijken met gesmolten boter, suiker en kaneel erover strooien. Gelijkmatig verdelen! Plak oprollen tot lange dikke ′worst′. In dikke plakken snijden, deze op bakplaat met bakpapier leggen. Theedoek erover, halfuur rijzen. Zelfde procedure met 2e plak deeg.

Bron

Dit recept komt van Hembakningsrådet - de organisatie die thuisbakken (en in het bijzonder het

Serveertip

Oven verwarmen op 250 graden.
Gerezen rolletjes deeg bestrijken met geklopt ei. Greinsuiker erover strooien.
5 tot 10 minuten bakken, de bullar moeten lichtbruin zijn.
Traditioneel eet je ze met een glas melk, maar met thee of limonade zijn ze even lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kvinna avatar
kvinna 24-08-2014

Dit vind ik een prima recept, heb het al heel veel gemaakt en heb er altijd succes mee !

agathavdun avatar
agathavdun 14-08-2013

heb ze net gemaakt. Ik heb er ook nog wat walnoten opgestrooid als vulling. Lekker!

orphan avatar
orphan 11-10-2012

http://www.wu1851.com for you to shopping and save!!!

johannawilma avatar
johannawilma 06-10-2012

Leuk, dankjewel Klaske! Ik vind ze na al die jaren nog steeds heerlijk. Speciaal gisteren natuurlijk... Kanelbullens Dag.

klaskej avatar
klaskej 17-02-2012

Dit is volgens mij het beste recept voor kanelbullar. Al vaak gemaakt . Dank je.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten