Kersen-broodpudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8 oude broodjes, 3/4 liter melk, 3 eieren, 50 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, geraspte schil van 1/2 citroen, 800 g kersen, 40 g boter en boter om mee in te vetten en poedersuiker om mee te bestuiven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de broodjes in dunne plakjes. Klop de melk goed los met de eieren, suiker, vanillesuiker en citroenschil.Leg de plakjes brood op een schaal, giet het melkmengsel erop en laat 10 min. intrekken.


Doe de kersen in een zeef en was ze. Doe lelijke of beschadigde exemplaren weg.
Laat ze goed uitlekken en verwijder de pitten met een kersenontpitter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

Bereidingswijze

Maak laagjes in de ovenschaal van afwisselend brood en kersen. Besluit de pudding met een laagje brood. Verdeel de boter in kleine vlokjes en leg hem bovenop.


Bak de kersenbroodpudding ca 30 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de pudding iets bruin is geworden. Neem de broodpudding uit de oven en bestuif met poedersuiker.

Serveertip

Serveer direct!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten