mosterdsoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-09-2003

    Deze soep wordt veel in de Achterhoek gegeten. Doesburg staat bekend om zijn Mosterdsoep. Deze stad heeft zijn eigen Mosterd-en Azijnfabriek en is een bezoekje waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen







  • 60 g bloem
  • 50 g boter
  • 1.5 ltr kippenbouillon
  • 50 g dobbelsteentjes rookspek
  • 10 g boter
  • ? el Franse mosterd (? eetlepel)
  • 1 el Doesburgse mosterd ( 1 eetlepel)
  • Vers gemalen peper.
  • laurier
  • scheutje room
  • dobbelsteentjes wortel
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 zacht zure appel
  • fijn gehakte peterselie






Maak een roux van boter en bloem en laat dit koud worden.

Roer de roux glad met de bouillon en voeg de kruiden aan toe en breng hem aan de kook.

Laat de soep een ? uurtje zachtjes trekken.

Fruit nu de spek aan in het klontje boter samen met de ui en wortel en boeg dit dan bij de soep.

Doe nu de mosterd erbij en breng de soep op smaak met peper, zout, aroma en room.

Voeg op het laatste moment de appel toe.

Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Maak een roux van boter en bloem en laat dit koud worden.

  • Roer de roux glad met de bouillon en voeg de kruiden aan toe en breng hem aan de kook.

  • Laat de soep een ? uurtje zachtjes trekken.

  • Fruit nu de spek aan in het klontje boter samen met de ui en wortel en boeg dit dan bij de soep.

  • Doe nu de mosterd erbij en breng de soep op smaak met peper, zout, aroma en room.

  • Voeg op het laatste moment de appel toe.

  • Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie.

Serveertip

Serveer bij de soep wat stokbrood.

Laatste reacties

ingant avatar
ingant 03-10-2003

Kom nog wel eens in Doesburg voor een mosterdsoepje. Neem deze mee. Groetjes Ingrid

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten