1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Erwtensoep
  6. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: anneliesleurs

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2003

Ingrediënten


2 zakjes spliterwten / halve kilo dikke vleesribjes / 1 hamschijf / 1 grote winterwortel / 2 dikke uien / 2 dikke preien / 1 aardappel in blokjes / knolselderie in blokjes /
4-5 rundvleesbouillonblokken /beetje zout
1 rookworst 375 gram Unox als de soep helemaal klaar is en effe na suddert deze toevoegen.


Verder heb je nodig


Hele grote soepketel (5-7 liter)
(diepvriesbakjes)omdat het veel is doe ik porties in de diepvries, erg makkelijk


"de lekkerste" zeggen mijn jongens, mijn moeder en de buurtjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon en snijdt ze in kleine stukjes

Bereidingswijze

Het vlees afspoelen en in de soepketel doen.
Je doet er koud water bij, zodat de helft van de soepketel is gevuld en laat dit koken. Dan afschuimen en alle verdere ingredienten erbij doen. Lekker laten sudderen ennne... af en toe roeren, zodat je erwten niet aan de bodem gaan plakken. Als deze soep klaar (gaar is, vooral de erwten) is dan haal je het vlees van de ribjes, snijdt de hamschijf in stukjes en roert alles goed door. Dan..proeven.......moet er nog zout bij of bouillonblok, dat is naar eigen smaak.

Serveertip

Ik serveer deze heerlijke soep met pannekoeken. Ik bak er een stuk of 8 (4 personen) en leg deze op een bordje.
Men neemt dan 1 pannekoek en smeert daar Rinse Appelstroop op, dan rol je deze op en snijdt er schijfjes van. Intussen eet je je erwtensoep MET de pannekoek. Is traditioneel hier en erg lekker. Probeer maar eens uit



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneliesleurs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top