
250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.
Braadpan
Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses
Van brood korstjes afsnijden, brood op bord leggen en wijn er overheen sprenkelen; sjalotje pellen en fijnsnipperen; brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen. Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen. Peper wassen en halveren, zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen. Gehakt op smaak brengen met peper. Van gehakt ± 30 kleine balletjes vormen.
In pan olie verhitten. Gehakt in ca/ 5 minuten rondom bruin bakken. Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.
Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren als tapas (borrelhapje).
TooDelicious 10-08-2013
Bedankt voor het recep, het was lekker!
>> http://2deliciouskookblog.wordpress.com/2013/08/10/albondigas/
hyacintje 03-06-2012
Heerlijke balletjes! Alles ging helemaal op.
alidada 07-03-2012
Ik neem dit mee Jos lijkt me lekker! Gr. Louise
rmdelvoie 02-04-2009
Nu we langzaam naar de zomer gaan komt dit receptje goed van pas.
Bedankt ... Margrit
deonart 27-03-2009
Deze komt wel goed... is eigenlijk gewoon een lekkere speciale gehaktballetje voor bij de borrel. Kan me vrienden en mezelf wel gebruiken tijdens onze nachtelijke filosoferen. Groetjes Deon