1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas (tapas)

Albondigas (tapas)

Door: professoroud

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2003

Ingrediënten


250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.


Verder heb je nodig


Braadpan

Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)
Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Van brood korstjes afsnijden, brood op bord leggen en wijn er overheen sprenkelen; sjalotje pellen en fijnsnipperen; brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen. Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen. Peper wassen en halveren, zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen. Gehakt op smaak brengen met peper. Van gehakt ± 30 kleine balletjes vormen.

Bereidingswijze

In pan olie verhitten. Gehakt in ca/ 5 minuten rondom bruin bakken. Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.

Serveertip

Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren als tapas (borrelhapje).



Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top