Albondigas (tapas)

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2003
  • Albondigas (tapas)

    Albondigas (tapas)

    Albondigas (tapas)

  • Albondigas (tapas)

    Albondigas (tapas)

    Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

Van brood korstjes afsnijden, brood op bord leggen en wijn er overheen sprenkelen; sjalotje pellen en fijnsnipperen; brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen. Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen. Peper wassen en halveren, zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen. Gehakt op smaak brengen met peper. Van gehakt ± 30 kleine balletjes vormen.

Bereidingswijze

In pan olie verhitten. Gehakt in ca/ 5 minuten rondom bruin bakken. Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.

Serveertip

Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren als tapas (borrelhapje).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TooDelicious avatar
TooDelicious 10-08-2013

Bedankt voor het recep, het was lekker! >> http://2deliciouskookblog.wordpress.com/2013/08/10/albondigas/

hyacintje avatar
hyacintje 03-06-2012

Heerlijke balletjes! Alles ging helemaal op.

alidada avatar
alidada 07-03-2012

Ik neem dit mee Jos lijkt me lekker! Gr. Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 02-04-2009

Nu we langzaam naar de zomer gaan komt dit receptje goed van pas. Bedankt ... Margrit

deonart avatar
deonart 27-03-2009

Deze komt wel goed... is eigenlijk gewoon een lekkere speciale gehaktballetje voor bij de borrel. Kan me vrienden en mezelf wel gebruiken tijdens onze nachtelijke filosoferen. Groetjes Deon

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 23-03-2009

Hoi Jos, ik heb vorige week gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt. Karin, mijn vrouw, had nog een beetje in haar hoofd hoe mijn wijlen schoonmoeder (een kanjer) deze maakt. Ik ga het een met het recept proberen dat jij plaatste. Ik laat je weten wat ik er van vond. Grtz. Peter.

pwiggers avatar
pwiggers 23-03-2009

Hallo Jos, Ik dacht dat ik dit recept al had, maar nee. Dus neem ik het van je mee. Bedankt, Petra

henrilevison avatar
henrilevison 01-01-2009

Erg simpel. Mijn nichtje van 2 kon er niet van afblijven. Erg goed om met andere tapas-gerechtjes te serveren. Met die lekkere mix van smken.

kinzo79 avatar
kinzo79 29-12-2008

Recept gemaakt itjdens een etentje met vrienden. Dit was een succes. Dit recept laat zich ook gemakkelijk glutenvrij maken door het brood te vervangen met maizena en cornflakes. (smaak veranderd daardoor natuurlijk wel).

janhenk555 avatar
janhenk555 05-12-2008

lekker voor oudjaarsavond

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten