1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gebakken Banaan & Gestoofde Banaan

Gebakken Banaan & Gestoofde Banaan

Door: vifke

  • Indonesisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2003

Ingrediënten


L kop rijstemeel
2/3 kop water
1/4 theelepel
zout
8 kleine bakbananen
bakolie



GODOH & PISANG RAI recepten vanuit Bali

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

(GODOH) Gebakken Banaan: Doe de rijstemeel in een diepe kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier water en zout in. Goed mengen tot een gelijkmatig beslag dat niet te dik en niet te dun is (als het te dun is, voegt u er meel bij). Schil de bananen en snijd ze in de lengte door. Dompel ze in het beslag. Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot middelmatig heet. Bak de bananen tot ze goudbruin zijn en een krokant laagje hebben. Schep ze eruit, laat uitlekken op keukenpapier tot ze goed droog zijn. Kan worden geserveerd met Unti

Bereidingswijze

(PISANG RAI) Gestoofde Banaan:
Maak het beslag zoals bij Godoh. Bedek de bananen er royaal mee. Breng anderhalf liter water met een beetje zout aan de kook met een pandanblad. Voeg bananen toe en stoof het ongeveer 10 minuten op zeer laag vuur. Laten uitlekken op een keukendoek. Bedek met een laagje vers geraspte kokos.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top