1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta met gestampte erwtjes, parmezaan en munt

Bruschetta met gestampte erwtjes, parmezaan en munt

Door: matisse

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2003

Ingrediënten


Stokbrood of ciabatta
teentje knoflook
handje amandelen
150 g. gedopte verse doperwtjes (of diepvries, ontdooid)
40 g Parmezaanse kaas
handje verse muntblaadjes
4 el extra viergine olijfolie
1 citroen
zeezout & zwarte peper uit de molen
buffelmozzarella en/of parmaham


Verder heb je nodig


Vijzel of keukenmachine


Een ongelooflijke smaakmix van zoete erwtjes, scherpe citroen, geurende munt, amandel en kaas. Fantastisch als borrelhapje, voor- of bijgerechtje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de amandelen kort in een koekenpan of oven. Rooster 8 à 10 sneetjes stokbrood of ciabatta, wrijf eventueel in met een halve knoflookteen en/of besprenkel met wat olijfolie.

Bereidingswijze

Doe de knoflook met de erwtjes, munt, kaas en amandelen in een vijzel of keukenmachine en pureer. Voeg olijfolie en 2,5 el citroensap toe tot je een dikke dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer sneetjes geroosterd stokbrood / bruschetta met de erwtjestapenade en leg hier een plakje buffelmozzarella of parmaham op.

Serveertip

Lekker bij de Potage Saint-Germain (heerlijke doperwtjessoep, zie pagina paulbrussel voor het recept).

Bron

Gebaseerd op een salade uit "Jamie", Jamie Oliver



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top