1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kip met ketjapsaus - Ayam Panggang Kecap

Kip met ketjapsaus - Ayam Panggang Kecap

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg kippenvleugeltjes, barbecuesticks of een kip in 8 stukken gesneden
zout
1/2 theelepel donkerbruine basterdsuiker of goela djawa
peper
3 rode lomboks of 2 eetlepels sambal oelek (uit een potje)
1 grote ui
5 teentjes knoflook
1 theelepel trassi
2 eetlepels tamarinde uit de fles of citroensap
4 eetlepels ketjap manis
3`a 4 eetlepels boter of margarine



Pittiger variatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip inwrijven met zout en peper. Maak een boemboe (mengsel) van suiker, peper, (zaadlijsten verwijderen, en van zaadjes ontdaan) in ringetjes gesneden lomboks, ui (gesnipperd), knoflook (geperst), trassi (verkruimeld), tamarinde en de ketjap. Smeer de kip hiermee in en laat 1 uur marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C en leg de kip of op een braadslede of op een rooster. Braad de kip in ca. 45-50 minuten gaar. Let op dat de kip goed gaar wordt, anders nog 10 minuten langer!

Serveertip

Lekekr als bijgerecht bij een rijsttafel of als borrelhapjes bij mensen die van pittig houden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top