Kip met ketjapsaus (2) - Ayam Panggang Kecap

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2003

Deze versie wordt geroosterd/gegrilld en is ietsje pittig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg in stukken gehakt of bouten

3 teentjes knoflook, geperst,

2 rode Spaanse pepers, van zaadlijsten en zaadjes ontdaan, gesneden

1 eetlepel plantaardige olie

1 eetlepels tamarindepasta

1 eetlepels bruine basterdsuiker (goela djawa)

5 eetlepels ketjap manis

1 schijfje gemberwortel, geraspt

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe knoflook, pepers, tamarindepasta, goela djawa, ketjap en gember in een kom. Roer dit goed om en leg de kip in deze marinade. Laat dit minimaal 1 uur intrekken en keer af en toe om.

Bereidingswijze

Verwarm de de oven voor op 175 C

Doe de kip op een braadslede of leg zij op een rooster in de oven. Laat de kip in ca. 45 minuten gaar en knapperig worden. let op dat de kip van binnen gaar wordt; de kip is lekkerder als hij van het botje valt en gevaar voor salmonella is dat ook geweken.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij een rijsttafel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten