1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kip met ketjapsaus

Kip met ketjapsaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kleine kip van ca. 800 gr
6 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
3 eetlepels gesnipperde uien
1 theelepel peper
1/2 theelepel nootmuskaat
3 kruidnagelen
2 eetlepels ketjap



Niet heet en eenvoudig te maken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kip in 4 stukken en wrijf haar in met peper en nootmuskaat. Bak haar in de olie goudbruin. Bak de laatste minuten ook de uien mee tot die goudbruin zijn.

Bereidingswijze

Voeg er dan een scheut water aan toe en maak de jus af met de ketjap en de azijn. Stoof ook de kruidnagelen mee.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top