Tortilla-gehakttaart
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- NORMAAL ETEN WIJ DE TORTILLA'S OPGEROLD,MAAR NU STAPPEL WIJ ZE.
Ingrediënten
1 ui1 rode paprika
500 gr rundergehakt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels Mexicaanse kruiden
100 gr feta
4 tortilla's
1 pot Mexicaanse salsa
200 gr geraspte kaas
1/8 liter zure room
12 olijven zonder pit
1 groene Spaanse peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200?C.
- Snipper de ui en de paprika.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit.
- Voeg de ui, paprika en de Mexicaanse kruiden toe en bak het geheel nog ? 5 minuten.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Vet een lage taartvorm of springvorm in en leg een tortilla op de bodem.
- Strijk er 3 eetlepels salsa over uit en verdeel er een laagje gehakt over.
- Strooi er wat feta en geraspte kaas over.
- Leg hierop weer een tortilla en herhaal dit tot alle ingredienten op zijn.
- Strijk over de laatste laag gehakt de zure room uit en strooi er de rest van de feta en de geraspte kaas over.
- Bak de tortillataart in de oven in ? 30 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes.
Serveertip