1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Aargause worteltaart

Aargause worteltaart

Door: ghislaine000

  • Zwitsers,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2003

Ingrediënten


- 6 eierdooiers
- 6 eiwitten
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 el kersenbrandewijn
- 300 g wortels
- 300 g geschaafde amandelen
- 50 g meel
- poedersuiker
- marsepein.


Verder heb je nodig


Oven, deegkom, garde,een rasp en een springvorm.


Ontdek meer:

Voorbereiding

1. De eierdooiers en de suiker schuimig roeren, citroenschil en kersenbrandewijn toevoegen. De oven op 180?C voorverwarmen.

2. Wortels wassen en raspen, daarna met amandelen en meel door het eierdooiermengsel roeren. De eiwitten stijfkloppen en door het worteldeeg roeren.

Bereidingswijze

3. Het wortelmengsel in een ingevette springvorm gieten en ca. 60 min. in de oven bakken.

Serveertip

De worteltaart met poedersuiker bestrooien en met marsepeinen worteltjes garneren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top