Noedels in doek.

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2003


Deel dit recept

Ingrediënten
- zes broodjes
- 1/8 l melk
- 3 eieren
- 1 ui
- 40 g spek
- 150 g boter
- 1 bosje peterselie
- zout
- meel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegkom, garde,kookpot en een bakpan.

Voorbereiding

1. De broodjes in blokjes snijden. Melk en eieren mengen en dit eimengsel over de broodblokjes gieten. De ui pellen en snipperen, het spek in blokjes snijden en beide in de pan bakken.

2. De boter schuimig roeren, de peterselie wassen en fijnsnijden. Boter met het broodmengsel, ui, spek, peterselie, wat zout en 1 el meel mengen.

Bereidingswijze

3. Het mengsel op een vochtige, beboterde en met meel bestoven linnen doek leggen, tot een lange worst rollen en de uiteinden samenbinden. De rol aan een keukenlepel binden en in veel kokend water met zout hangen; 40 a 50 min. laten pruttelen.

4. Rol uit het water nemen en kort afschrikken met koud water. De noedels uit de doek halen en in vingerdikke plakken snijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten