Gevulde, romige Champignonsoep
- Internationaal, Soep
- 0-10 min.
- Met slagroom, paddestoelen, venkel en boerenham een soep om van te smullen. Tast toe!
Ingrediënten 4 recipe.people
150 g witte of -kastanje champignons
200 g shii-take
150 g oesterzwammen
1 pot rundvleesbouillon
1 vanillestokje
1 kleine venkelknol
1 el Pernod , Ricard of Pastis
100 g boerenschouderham, in blokjes
1 dl slagroom
10 sprieten bieslook, fijn gesneden
Bereidingswijze
- Snijd de steeltjes van de paddestoelen en borstel ze schoon met keukenpapier of speciaal paddestoelenborsteltje Snijd de paddestoelen in repen van ca. ? cm breed.
- Slap de bouillon af met zoveel water tot de gewenste sterkte, breng tegen de kook aan en schenk dan door een zeef in een schone pan.
- Splits het vanillestokje over de lengte, schraap het zwarte zaad eruit, voeg zaad en stokje toe aan de bouillon.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de bieslook erdoor. Snijd de topstengels van de venkel, halveer de venkel over de lengte en schaaf dunne plakjes op een scherpe rauwkostschaaf.
- Verhit intussen een anti-aanbak koekenpan met een drupje olijfolie en rooster de paddestoelen op hoog vuur goudgeel.
- Verdeel de paddestoelen, venkel en boerenham over glazen of voorverwarmde soepkoppen en schenk er bouillon bij tot 2 cm onder de rand. Lepel de bieslookroom op de bouillon.