Gevulde, romige Champignonsoep

  • Internationaal, Soep
  • 0-10 min.

    Met slagroom, paddestoelen, venkel en boerenham een soep om van te smullen. Tast toe!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people












150 g witte of -kastanje champignons
200 g shii-take
150 g oesterzwammen
1 pot rundvleesbouillon
1 vanillestokje
1 kleine venkelknol
1 el Pernod , Ricard of Pastis
100 g boerenschouderham, in blokjes
1 dl slagroom
10 sprieten bieslook, fijn gesneden



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Snijd de steeltjes van de paddestoelen en borstel ze schoon met keukenpapier of speciaal paddestoelenborsteltje Snijd de paddestoelen in repen van ca. ? cm breed.
  • Slap de bouillon af met zoveel water tot de gewenste sterkte, breng tegen de kook aan en schenk dan door een zeef in een schone pan.
  • Splits het vanillestokje over de lengte, schraap het zwarte zaad eruit, voeg zaad en stokje toe aan de bouillon.
  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de bieslook erdoor. Snijd de topstengels van de venkel, halveer de venkel over de lengte en schaaf dunne plakjes op een scherpe rauwkostschaaf.
  • Verhit intussen een anti-aanbak koekenpan met een drupje olijfolie en rooster de paddestoelen op hoog vuur goudgeel.
  • Verdeel de paddestoelen, venkel en boerenham over glazen of voorverwarmde soepkoppen en schenk er bouillon bij tot 2 cm onder de rand. Lepel de bieslookroom op de bouillon.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten