1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Roergebakken varkensvlees met groenten

Roergebakken varkensvlees met groenten

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gr varkenshaas
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel Chinese rijstwijn of droge sherry
2 theelepels maizena, gemengd met wat water
100 gr peultjes
100 gr champignons
1 grote of 2 kleine wortels
1 lenteui
4 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel zout
kippenbouillon of water, naar behoefte
paar druppels sesamolie voor het serveren



Dit is een basisrecept voor het roerbakken van alle vleessoorten en groenten op authentiek Chinese manier. Per seizoen kan de groenten varieren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in dunne plakjes van 3 cm en doe in een kom. Schep er 1 theelepel sojasaus, de suiker, wijn of sherry en het maizenapapje door en laat marienren.
Haal de peultjes af, snijd de champignons in dunne palkjes en snijd de wortel in stukjes die zo groot zijn als de plakjes vlees. Snijd de lente-uit in schuine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit een wok en doe er dan de olie in. Doe de plakjes varkenshaas in de hete olie en roerbak ca. 1 minuut, of tot het vlees licht gekleurd is. Schep met een schuimspaan uit de wok en houd warm. Doe de voorbereide groenten in de wok en roerbak het geheel vervoglens 2 minuten.
Doe het zout, voorgebakken varkensvlees en zo nodig wat bouillon of water in de wok en roerbak 1 tot 2 minuten. Voeg de overgebleven sojasaus toe en meng alles goed. Sprenkel er de sesamolie over en dien dan onmiddellijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top