1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Drooggebakken rundvlees

Drooggebakken rundvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2003

Ingrediënten 4 personen


350 tot 400 gr mager rundvlees
1 grote of 2 kleine wortels
2 tot 3 stengels bleekselderij
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
1 eetlepelpikante bonensaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt,br>
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
2 tot 3 lente-uitjes, gesnipperd
1/2 theelepel fijngehakte verse gemeber
gemalen Szechuan-peperkorrels, naar smaak



Droogbakken is een echt Szechuanse kookmethode waarbij het hoofdingredient eerst op een op een laag vuur roergebakken wordt tot het droog is. Dan gaat de rest van de ingredienten erdoor en bakt men alles gaar op een hoog vuur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het rundvlees met een zeer scherp mes in flinterdunne reepjes. Snijd de wortel en bleek selderij ook in reepjes van ongeveer hetzelfde formaat.

Bereidingswijze

Verhit een wok en doe er de sesamolie in (die zal vrij snel waremn). Draai het vuur lag en roerbak er het rundvlees met de wijn of sherry in tot het vlees licht gekleurd is.
Giet overtollig vocht uit de wok en zet dat weg. Blijf roerbakken tot het vlees volledig drooggebakken is.
Schep er de pikante bonensaus, sojasaus, knoflook en suiker door tot alles goed gemengd is. Schep er dan de sliertjes wortel en bleekselderij door.
Draai het vuur hoog en voeg de lente-ui, gember en het bewaarde kooknat toe. Roerbak tot het kooknat verdampt is. Breng op smaak en dien meteen op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top