1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sate
  6. Sate

Sate

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram Malse Kipfile.
4 eetlepels ketjap manis
2 teentjes geperste knoflook
sambal naar smaak
1 pot Chicken Tonight, SATE
scheut olijfolie


Verder heb je nodig


Grote Wok
Een spatel of lepel voor om te scheppen.
knoflookpers
Snijdplank en Mes


Een Heerlijke Kipsate, van malse kipfile!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van de Ketjap Manis zoet en de knoflook en een mespuntje sambal een marinade.
Snijd de malse Kipfile in even grote stukjes.
? 1? cm doorsnee en doe de kipstukjes in de marinade en roer even door en laat even 15 min staan.
Giet daarna het meeste mengsel af en dep het kippevlees een beetje droog(niet helemaal).

Bereidingswijze

Verwarm de Wok bloedheet en doe de olijfolie erin en laat goed verwarmen tot de walm ervan af komt.
Doe het kippevlees erin en bak het snel en bruin aan.
Laat het daarna even door bakken op een kleingedraaid vuur(even gaarworden)
Na ? 10-15 min is het vlees sappig en gaar en dan doe je de Chicken Tonight erbij en laat even goed meeverwarmen en klaar is de sate.

Serveertip

Heerlijk bij Nasi en ook heerlijk op een paar sneedjes brood.

Smakelijk Eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top