Ovenschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-09-2003

van te voren te maken, bijna geen kookwerk, kinderen en vaders zijn er dol op, ook visite is enthousiast

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram half om half gehakt
zakje Italiaanse gehaktkruiden van Silvo
zak traiteur italiaanse tomatensoep (in koelvak bij de kant en klaarmaaltijden van Albert Heijn (900 centiliter)
vier rode uien in dunne ringen gesneden
dubbelpak voorgekookte aardappelschijfjes (ah)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen ovenschaal

Voorbereiding

gehakt met 1 ei en de silvokruiden mengen
balletjes ter grootte van een walnoot draaien (20 stuks)
balletjes in glazen ovenschaal doen
de uienringen er overheen verdelen
soep erover storten
aardappelschijfjes er dakpansgewijs overheen doen

Bereidingswijze

schaal afdekken met deksel of iets anders en in oven zetten 220 graden 45 minuten of een uur
combimagnetron: 30 minuten op 22 graden en magetron op 1 streepje.(= laagste stand)

Serveertip

er hoeft niets bij, ik had er een lekker makkelijk menuutje van gemaakt.
Vooraf avocado met garnalen, de avocado's geschild en in schijfjes op het bord, in stervorm.
In het midden een bergje hollandse garnalen, rondom dat bergje drie flinke toefjes devos lemmens whisky cocktailsaus.
Op de schijfjes avocado een beetje citroenolijfolie druppelen.
Over het geheel knoflookpeper malen, (geweldige uitvinding van Silvo te koop met molen)

Na een toetje met ameranenijs en zomerfuit, beide in de diepvries bij AH. dat fruit is een uitvinding, is losgevroren en smaakt ontdooid als vers, ze hebben ook bosvruchten en frambozen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten