1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zabaglione
  6. Zabaglione (Italie)

Zabaglione (Italie)

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-09-2003

Ingrediënten 4 personen


4 eierdooiers
50 gr basterdsuiker
60 ml marsala, madera of zoete sherry
bitterkoekjes, voor het serveren.



Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Variatie:
Wilt u een chocoladeversie van dit dessert maken, klop dan 2 eetl ongezoet cacaopoeder door de wijn of sherry en bestrooi het gerecht met cacaopoeder en poedersuiker.

Bereidingswijze

1. Doe de dooiers en suiker in een grote hittebestendige schaal en klop het mengsel met een mixer bleek en dik.
2. Voeg steeds een eetlepel marsala, madeira of sherry aan het eimengsel toe en klop na elke toevoeging.
3. Zet de schaal op een pan met zacht kokend water en klop het mengsel gedurende 5 - 7 minuten, tot het dik wordt; als u de gardes uit het mengsel haalt, moet er een dik spoor op de zabaglione blijven liggen. Klop niet te kort: de zabaglione zal dan te dun zijn en waarschijnlijk uit elkaar vallen.
4. Giet de zabaglione in vier glazen op een voetje. Zet de glazen onmiddellijk op tafel en geef er bitterkoekjes bij, waarmee gedipt kan worden.

Serveertip

Tip van de kok:
Zabaglione is ook heerlijk als hij geserveerd wordt als saus bij warme vruchten, bv gepocheerde peren, geroosterde perziken of gebakken banaan. Zo zet u een zeer speciaal dessert op tafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omeletten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omeletten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top