1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Varkenshaas
  5. Varkenshaas met Satesaus

Varkenshaas met Satesaus

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2003

Ingrediënten 2 personen


Ca 400 gram Varkenshaas - 5 el olijfolie - 2 el Honing - 4 el Sojasaus - 1/2 tl Zout - 1/2 tl Peper - 1 el Citroensap -3 tl Sambal oelek - 0,2 ltr water - 200 gram Wyko satesaus pasta (verkrijgbaar bij AH) - 1 kleine ui -


Verder heb je nodig


Bakpan - Schaal - Sauspannetje


In blokjes gesneden,gemarineerde Varkenshaas met een lekkere Satesaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een schaal 2 el olijfolie - 2 el Honing - 4 el Sojasaus - 1/2 tl Zout - 1/2 tl Peper - 1 el Citroensap - 1 tl Sambal oelek - met elkaar vermengen en daar de in blokjes van ca. 15 X 20 mm gesneden Varkenshaas toevoegen ,nogmaals goed door elkaar scheppen.
Ca 1 uur laten marineren.

Bereidingswijze

In een sauspannetje 0,2 ltr Water - 200 gram Wyko satesaus pasta - 1 uitgeperste kleine ui - 2 el Sambal oelek -warm maken en op gematigd vuur tot een smeuige saus roeren.
In de bakpan 3 el Olijfolie warm laten worden en daar het gemarineerde vlees bijdoen en dit daarin rondom lekker bruin bakken,zodra het vocht uit de marinade is weggebakken kan het opgediend worden.

Serveertip

Vlees en de saus op 2 borden verdelen en samen met stokbrood of licht geroosterde boterhammen opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruwe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruwe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top