Anita's nasi

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2003

Een Heerlijke Nasi, zowel voor het gezin of een etentje voor vrienden als voor een toevoeging van een rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een pak Lassie Toverrijst
1 pond Rundergehakt
1 dubbel pakje spekjes (voor uit te bakken)
3uien
Olijfolie
1 flinke prei
3 teentjes knoflook (geperst)
1 pakje conimex Nasi Speciaal
scheutje ketjap manis
scheutje vissaus (nam pla)
scheutje Oystersaus
scheutje Worcestershiresaus
sambal, naar smaak
1 geklutst ei
Ik zelf gebruik geen zout, i.v.m dat de spekjes en de buitenlandse sausen die erin komen al zout genoeg van zichzelf zijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote Wok
Spatels
knoflookpers
mes
kookpan
snijplank

Voorbereiding

Doe de groetenmix van het pakje conimex met 100 ml heet water wellen ? 10 min.
Snijd de prei in de lengte door de midden en daarna in de breedte in dunne halve ringetjes.
Snijd de uien in kleine stukjes.
zorg dat de knoflook schoon met de pers binnen handbereik ligt.
Kook de rijst in 8 min gaar en laat hem na het afgieten nagaren in de gesloten pan.

Bereidingswijze

Zorg dat de Wok heel erg heet is en doe daar zonder olie de spekjes in en bak deze in 5 min gaar(niet te hard)Ze moeten smaakvol blijven.
Schep daarna de spekjes uit de pan en doe er een scheutje olijfolie in en laat goed heet worden.
Doe daarna het rundergehakt in de pan en kruimel dit helemaal klein.
Als het gehakt Rul gebakken is doe je de spekjes weer terug in de pan en dan doe je de geperste knoflook en sambal(naar smaak) erbij en laat dit even goed meebakken.
Doe nu de worcestershire, OYster, ketjap manis, en de vissaus erbij en laat dit even meebakken.
Daarna gelijk de uien en de prei erbij en mee laten bakken.(eventueel even met de deksel op de pan voor degene die de groeten gaar willen hebben)
Dan de gewelde groeten erbij en 1 min laten meebakken.
Giet nu het geklutste ei eroverheen en roer alles goed door elkaar.
strooi nu het andere zakje( uit het doosje van Conimex) met kruiden over het geheel en doe daar meteen de droge rijst op en roer het geheel heeeeel erg goed door elkaar.

Serveertip

Meestal doe ik er een schaal van eigengemaakte KipSate bij,
en een schaal geklutste eieren luchtig gebakken en afgekoeld.
En natuurlijk niet te vergeten de Atjar Tampoer en Amsterdamse en zilveruitjes.
En om het geheel af te maken niet te vergeten de Kroepoek
SMAKELIJK ETEN.

Laatste reacties

brendatje avatar
brendatje 24-09-2003

zelfs mijn kids vinden deze nasi erg lekker!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten