Macaroni Carbonara gezond
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
In mijn studententijd heb ik dit recept samen met een huisgenoot bedacht. Een makkelijke en gezonde versie van macaronie carbonara!
Ingrediënten 4 recipe.people
* 150 gr. spekjes / hamblokjes* 300 gr. broccoli
* 150 gr. champignons
* 2 tomaten
* evt. een uitje
* pasta (bijvoorbeeld elleboogjes)
* 500 ml. melk
* pakje carbonara mix (bijvoorbeeld Knorr)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 512,96 kcal |
Koolhydraten | 78,31 g |
Eiwitten | 27,42 g |
Vetten | 7,50 g |
Benodigdheden
Een diepe pan, steelpannetje, koekepan, vergiet, snijplank.Voorbereiding
Was de broccoli en tomaten.
Bereidingswijze
Snijd de broccoli kleine stronkjes en doe dit samen met de gewasssen (gekruisd ingesneden)tomaten in een steelpan met ruim water. Wanneer de tomaten 'open' zijn haal je deze eruit en laat je ze even uitlekken. De broccoli kook je tot deze beetgaar is. Ondertussen kook je de pasta zoals gewenst. In een koekepan bak je de spekjes of hamblokjes en voeg je evt. een uitje toe (dan wordt het iets zoeter) en dan bak je heel even de champignons mee.
Wanneer de pasta klaar is laat je die uitlekken en hetzelfde doe je met de broccoli. Voeg pasta en broccoli samen in de 'grote' pan en ga verder met de saus in het steelpannetje, volgens gebruiksaanwijzing pakje. De spekjes e.d. voeg je toe aan de pasta en groente en daarover giet je de saus. Even goed roeren en dan nog even de tomaat in plakjes toevoegen.
Serveertip
Gewoon lekker smullen!! Mocht er nog wat overblijven dan kan je dat in de koelkast bewaren en de volgende dag eten als koude salade!